Placinta foietaj cu branza sarata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 26122 vizualizari

 

Excelenta si-o recomand cu drag...este ideal sa aveti aluatul preparat cu o zi inainte...veti vedea ca se face rapid, simplu iar gustul este exceptional :)

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj de casa - o bucata (va invit sa vedeti reteta in pagina mea)
  • 150 gr telemea sarata( eu am combinat doua feluri)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana( groasa)
  • 3 felii cascaval( sau razuit)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta foietaj cu branza sarata:

Pentru aluat va recomand aceasta reteta minunata :)

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

Avem nevoie de o bucata( din cele doua care rezulta dupa prepararea retetei).

Din aceasta cantitate eu am pregatit doua placinte.

Am folosit o forma rotunda de tarta( 26 cm).

Se intind pe rand foile de aluat cat mai subtire pe o suprafata bine infainata. Nu va apasati prea tare cu sucitorul, aluatul are tendinta sa se lipeasca.

In formele tapetate cu hartie de copt se aseaza foile de aluat .

Atentie: ingredientele de la umplutura sunt pentru o singura placinta.

Se presara branza, se toarna deasupra ouale batute cu smantana, se aduc marginile aluatului peste umplutura la mijloc.

Se coc placintele in cuptorul incins la 200 de grade pentru 20 de minute.

Placintele se pot taia fierbinti sau calde fara probleme. Grozav de gustoase! :)

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta foietaj cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cas dulce si branza de oaie